Меню

Колонните климатици - практичност и комфорт дори за най-големите помещения

Колонните климатици са разработени с модерен и практичен дизайн, вписващ се към всяка обстановка и интериор. Те са идеално решение за отопление, охлаждане и вентилация на търговски сгради, офиси, магазини и ресторанти. Вътрешното тяло на този тип климатици заема малко подово пространство и може да се монтира на места, където няма възможност да се инсталира друг вид промишлена климатична система.

Моделите колонни климатици са подходящи за използване в ресторанти, конферентни и спортни зали, производствени халета и други помещения с голяма площ и висок таван, където се изисква бързо отопление или охлаждане. Можете да поставите колонен климатик и на места, където таванът е нисък или интериорът не позволява монтаж на окачен таван. Професионалните климатици от колонен тип са подходящи за климатизация на големи помещения, защото имат по-силна въздушната струя на вътрешното тяло и осигуряват равномерно разпределение на въздуха във всички посоки. Те успешно задоволяват потребностите ви от охлаждане и отопление, като ви осигуряват максимален комфорт независимо от външните атмосферни условия.

Моделите колонни климатици се състоят от вътрешно тяло, което стои свободно на земята и има вид на колона. Всеки колонен климатик има същия принцип на работа и набор от компоненти като другите видове вътрешни климатични тела, но се различава в устройството и вида на тези компоненти. Основна разлика при този тип климатици е начинът, по който въздухът постъпва за обработка и се отвежда в помещението. За да е възможно постепенното постъпване, обработка и отдаване на охладен или затоплен въздух, те са снабдени с турбина, поставена в долната част на всеки колонен климатизатор, която се захранва с въздух от монтираните отпред или отстрани решетки. Въздухът преминава през топлообменник и се отдава в помещението благодарение на решетка в горната част. Външните тела могат да се монтират лесно и бързо на покрив, тераса или външна стена.

Максималният комфорт при използването на колонни климатици се постига чрез по-добро разпределение на въздушния поток. Това е възможно посредством насочващите лопатки на изходящата решетка, които регулират въздушния поток в две равнини – хоризонтална или вертикална. Лопатките могат да се настройват ръчно или автоматично. В автоматичен режим се постига максимална обращаемост на въздуха, което осигурява равномерна температура в цялото помещение. Благодарение на вградения вентилатор и прецизното управление на функциите всеки колонен климатик се справя отлично с преодоляването на температурното колебание и постигане на комфортна среда.

Колонен климатик KFR H34 CM от гамата колонни климатици на Nippon предлага висока мощност и енергийна ефективност за вашето промишлено помещение, ресторант или магазин. Проектиран с високоефективни и мощни компресори, всеки колонен климатик Nippon ще задоволи нуждата от охлаждане и отопление на вашето помещение. Във всички колонни климатици Nippon е инсталиран електрически нагревател, който помага за началното бързо затопляне и постигне желаната температура в помещението.

Богата и разнообразна гама от климатични системи и още полезна информация можете да откриете на климатичната платформа www.klimaticite.bg

© 2003-2024 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Nippon.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. С натискане на бутона „Приемам всички“, Вие се съгласявате да използваме, информацията събрана чрез всички видове „бисквитки“ с цел по-добра навигация, анализ и таргетиране. За повече подробности прочетете тук.
Чат с нас!