Nippon.bg Nippon.bg

Меню


Соларните системи от PS серията на Nippon представляват слънчеви колектори под налягане, които не се нуждаят от денивелация между смесителната батерия и бойлера, тъй като използват налягането на водопроводната мрежа. По този начин циркулацията на водата е осигурена и не е необходимо да се предвижда специално разположение на батерията и водосъдържателя. Соларната система спокойно може да се разположи на място, съобразено с максималното греене на слънцето през целия ден.

 


Слънчевите системи под налягане с марка Nippon притежават вакуумни тръби от типа heat pipe, при които работата на слънчевия колектор не спира, когато времето е мъгливо и дъждовно. Ефективността на технологията „Heat pipe” се дължи на способността на вакуумните тръби да абсорбират инфрачервените и ултравиолетови лъчи от слънцето и да ги превръщат в топлинна енергия, не само в ясни слънчеви дни, а и при облачно време. Това удължава ефективността на соларните системи под налягане, като ги прави незаменим възобновяем източник на енергия през цялата година.

Здравината и стабилността на конструкцията и отделните компоненти правят слънчевите колектори изключително устойчиви на атмосферни влияния. Водосъдържателят е изработен от неръждаема стомана и е прахово боядисан. Вакуумните тръби са издръжливи на градушка с размери до 25 мм. Те са разположени под наклон от 40 градуса, за да могат в оптимална степен да бъдат огрени от слънцето и да поемат неговата енергия, трансформирайки я в топлина.

 


Работа на слънчевия колектор под налягане с марка Nippon

Методът на работа е описан в следните стъпки:

• Стъпка 1: В тръбата heat pipe се съдържа минимално количество пречистена вода във вакуум, достатъчна за да създаде по-ниско въздушно налягане, позволяващо на водата да заври при температура под 100 градуса.

• Стъпка 2: Водата в heat pipе тръбата завира при сравнително ниска температура, примерно 40 градуса и образува пара, която издига топлината нагоре по тръбата. Топлообменът се извършва при много ниска температура.

 

• Стъпка 3: Топлината се пренася към водосъдържателя и горещата вода се издига в най-горната му част.

• Стъпка 4: Водата задържа температурата си благодарение на изолационните характеристики на водосъдържателя.

• Стъпка 5: Образувалата се пара взаимодейства с хладката вода и кондензира, като по този начин капка по капка пада до дъното на тръбата, където образувалата се вода завира и отново се трансформира в пара. Създава се един постоянно повтарящ се цикъл, който осигурява наличие на топла вода през цялото време.

• Стъпка 6 и Стъпка 7: Чешмяната студена вода е свързана с отвора на тръбата за студена вода, а за затоплената вода от водосъдържателя има специален отвор. По този начин се ускорява процеса на кондензация и топлообмен.

 

Процесът на топлообмен се осъществява и при зимни условия, поради ниската температура на завиране на водата и способността на вакуумните heat pipe тръби да поддържат положителни температури на елементите, участващи в процеса.

Предимства на соларните системи под налягане

Слънчевите колектори под налягане Nippon се характеризират с висок коефициент на полезно действие. Основно предимство при тях е възможността да бъдат разположени на места с максимално огряване от слънцето, без да е необходимо задължително да са позиционирани над помещенията, в които ще се ползва затоплената вода. Системата може да се монтира на двора, като налягането в бойлера ще гарантира придвижването на топлата вода до по-високи места.


© 2003-2020 - Bittel Всички права запазени. Онлайн решаване на спорове
Nippon.bg използва бисквитки, за да се уверим, че Ви предлагаме най-доброто потребителско преживяване на сайта ни. Продължавайки да ползвате сайта ни, Вие се съгласявате с това. Още информация